Domainets omgivelser

Domainet er beliggende i departementet Bouches-du-Rhône (13). Landskabet er storslået og præget af en forunderlig alsidighed – kendetegnende for det provencalske landskab. Man er altid tæt på naturen, og alligevel aldrig rigtigt langt fra pittoreske byer, historiske monumenter og masser af udsøgt kunst.

Bouches-du-Rhône betegnes ofte som det oprindelige Provence. Bouches-du-Rhône afgrænses af Rhône-deltaet mod vest, af Durance-floden mod nord og af Middelhavet mod syd, mens le Massif de la Ste-Beaume danner en mindre udtalt grænse mod øst. Dette departement består af slettelandskab og bakkeland, vidtstrakte områder med vinmarker, knudrede oliventræer, lavendelmarker, mandeltræer og høje, slanke cypresser.

Det er også her man finder det store marskområde ved Rhône-deltaet, kendt som Camarguen, hvor man kan opleve eksotiske fugle, vilde heste og tyre, flamingoer – og store saltbjerge. Carmarguen adskiller sig fuldstændigt fra alle andre områder i Provence, med sit meget flade landskab.

Sainte Marie de la Mer ved Middelhavet siges at være hjemsted for Maria Magdalenes ankomst til Frankrig. Sigøjnernes legendariske Sorte Sara tilbedes her side om side med Maria Magdalene. Det er ligeledes i Bouches-du-Rhône, at man finder den gamle by Arles med den imponerende romerske arena og Van Goghs atelier.

Skønne Saint-Rémy er kendt som velhavernes fristed, den elegante universitetsby – Cezannes hjemby og hovedbyen i Provence – Aix-en-Provence, fascinerer – her mødes man på det legendariske lørdagsmarked.

Den farverige havneby Marseille, kendt for sin bouillabaisse, samt de mindre havnebyer la Ciotat og Cassis er spækket med skønne restauranter. Kysten langs Middelhavet brydes af de betagende Calanques, fjordagtige vige mellem lodrette, hvide klipper og ugenerte strande.